De jeugdgezondheidszorg (jgz) is er om de groei en ontwikkeling van kinderen te volgen. Als ouder kunt u er terecht met al uw vragen over de gezondheid, ontwikkeling en opvoeding van uw kind.

Het eerste contact met de jeugdgezondheidszorg verloopt via het consultatiebureau van de GGD Twente. Later zien de jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen van de GGD uw kind op school.

Het consultatiebureau

Heeft u een baby, dreumes of peuter, dan kunt u terecht bij het consultatiebureau. In Rijssen-Holten vindt u het consultatiebureau hier:

  • Consultatiebureau Rijssen: De Citadel, Walstraat 17, 7462 BA Rijssen
  • Consultatiebureau Holten: Kulthurhus Holten, Tuinstraat 2, 7451 EX Holten

Het consultatiebureau is er voor kinderen tot 4 jaar. U kunt hiervoor contact opnemen met de GGD Twente.

Op school

Vanaf de 4e verjaardag van uw kind verlopen de contacten met de GGD vooral via de school van uw kind. Er zijn 2 meet- en weegmomenten op school (rond de 5 en rond de 10 jaar). U krijgt hierover vooraf bericht van de GGD Twente.

Vaccinaties

Ook de basisvaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma krijgt uw kind van de jgz-medewerkers. Heeft u de oproep hiervoor niet ontvangen, dan kunt u zelf contact opnemen.

Opvoedvragen

U kunt bij de GGD terecht met vragen over de gezondheid en ontwikkeling van uw kind. Maar ook als er iets in uw gezin niet lekker loopt, of u vragen heeft over opvoeden, kunt u contact opnemen met de GGD. U kunt ook eens kijken op Loes.nl. Hier vindt u informatie over opvoeden en opgroeien en kunt u ook online opvoedvragen stellen.

Organisaties

Consultatiebureau

GGD Twente

 053-48 76 888 ggdtwente.nlNijverheidstraat 307511JMEnschede

Vergelijk hulpaanbod