Taxivervoer is vervoer per personenauto, taxibus of rolstoelbus, voor mensen die niet op een andere manier kunnen reizen.

In Rijssen-Holten kunt u op pad met Taxi voor Iedereen.

Taxi voor Iedereen

Wilt u met de taxi reizen in of rondom Rijssen-Holten dan kunt u dat doen via Taxi voor Iedereen. Dit is een project van de gemeente waarbij vaste tarieven voor de taxi zijn afgesproken. Kijk op de website van de gemeente voor de prijzen.

Rit reserveren Taxi voor Iedereen

U kunt zelf bellen met een van de twee deelnemende taxibedrijven, taxibedrijf Baan (0548 536 000) en taxibedrijf Pas (0548 517 672). U kunt ook de rit online reserveren via de website van Taxi voor Iedereen. U moet zich dan eerst registeren voor de website.

Korting op de taxi voor mensen met een beperking

Kunt u niet met de bus reizen, omdat u:

  • geen 200 meter kunt lopen en/of
  • niet 15 minuten bij de halte kunt wachten?

Dan kunt u korting krijgen op Taxi voor Iedereen. U betaalt dan een vast bedrag per maand. U kunt daarmee tot 2000 kilometer per jaar met de taxi reizen. Deze korting kunt u aanvragen bij de gemeente. U kunt hiervoor contact opnemen met het Sociaal VraagPlein. Of direct online een ondersteuningsvraag indienen bij de gemeente.

De gemeente bekijkt samen met u wat u aan vervoer nodig heeft en wat uw gezondheidsproblemen zijn. Als blijkt dat taxivervoer de enige oplossing voor u is, en uw inkomen niet te hoog is, dan krijgt u een abonnement op Taxi voor Iedereen.

Meer informatie over Taxi voor Iedereen vindt u op de website van de gemeente Rijssen-Holten.

Vervoer door heel Nederland: Valys

Wilt u langere afstanden reizen, dan kan dat met Valys. Valys is bovenregionaal vervoer: meer dan 5 OV-zones of meer dan 25 kilometer vanaf uw woonadres. U kunt met Valys ook een treinreis met een taxirit combineren.

Om met Valys te kunnen reizen heeft u een Valyspas nodig. Heeft u een taxipas voor wmo-vervoer, dan kunt u ook een Valypas aanvragen. Ook in een aantal andere gevallen kunt u in aanmerking komen voor een Valyspas: bijvoorbeeld als u een Wmo-rolstoel, Wmo-scootmobiel of gehandicaptenparkeerkaart heeft. Lees de voorwaarden op Valys.nl.

U kunt de Valyspas digitaal aanvragen op pasaanvraag.nl. Wilt u liever een papieren aanvraagformulier? Dit kunt u opvragen via de website van Valys. U kunt ook bellen met 0900-9630.

Taxivervoer naar werk of school

De Wmo-taxi is niet bedoeld om mee te reizen naar school of werk. Heeft u hier taxivervoer voor nodig, dan kunt u terecht bij het UWV.

Taxivervoer bij medische behandelingen

In sommige gevallen wordt het vervoer naar het ziekenhuis vergoed door de zorgverzekering. Dit betekent dat u er de Wmo-taxipas niet voor kunt gebruiken. Lees er meer over bij ziekenvervoer.

Organisaties

Taxi

Taxibedrijf Pas

 0548-51 76 72 taxipasrijssen.nlMolenstraat 247462TLRijssen

Taxi Baan

 0548-53 60 00 taxibaan.nlButaanstraat 247463PGRijssen

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod