Heeft u een beperking? Kunt u zelf niet fietsen of autorijden? En kunt u ook niet meer gebruik maken van het openbaar vervoer? Dan kunt u met de taxi.

Taxi voor Iedereen

Wilt u met de taxi reizen in of rondom Rijssen-Holten dan kunt u dat doen via Taxi voor Iedereen. Dit is een project van de gemeente waarbij vaste tarieven voor de taxi zijn afgesproken. Kijk op de website van de gemeente voor de prijzen.

Rit reserveren Taxi voor Iedereen

U kunt zelf bellen met een van de twee deelnemende taxibedrijven, taxibedrijf Baan (0548 536 000) en taxibedrijf Pas (0548 517 672). U kunt ook de rit online reserveren via de website van Taxi voor Iedereen. U moet zich dan eerst registeren voor de website.

Korting op de taxi voor mensen met een beperking

Kunt u niet met de bus reizen, omdat u:

  • geen 200 meter kunt lopen en/of
  • niet 15 minuten bij de halte kunt wachten?

Dan kunt u korting krijgen op Taxi voor Iedereen. U betaalt dan een vast bedrag per maand. U kunt daarmee tot 2000 kilometer per jaar met de taxi reizen. Deze korting kunt u aanvragen bij de gemeente. U kunt hiervoor contact opnemen met het Sociaal VraagPlein. Of direct online een ondersteuningsvraag indienen bij de gemeente.

De gemeente bekijkt samen met u wat u aan vervoer nodig heeft en wat uw gezondheidsproblemen zijn. Als blijkt dat taxivervoer de enige oplossing voor u is, en uw inkomen niet te hoog is, dan krijgt u een abonnement op Taxi voor Iedereen.

Meer informatie over Taxi voor Iedereen vindt u op de website van de gemeente Rijssen-Holten.

Valys

Wilt u langere afstanden reizen, dan kan dat met Valys. Valys is bovenregionaal vervoer: meer dan 5 OV-zones of meer dan 25 kilometer vanaf uw woonadres. U kunt met Valys ook een treinreis met een taxirit combineren.

Om met Valys te kunnen reizen heeft u een Valyspas nodig. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet u één van de onderstaande documenten hebben:

  • Een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op taxivervoer vanuit de Wmo (bijvoorbeeld een regiotaxipas)
  • Een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op een rolstoel of scootmobiel via de Wmo
  • Een gehandicaptenparkeerkaart van de gemeente
  • Een OV-Begeleiderskaart

Als u deze documenten niet heeft: een verklaring van de gemeente waarin wordt uitgelegd dat u Valys nodig heeft.

U kunt de Valyspas digitaal aanvragen op pasaanvraag.nl. Wilt u liever een papieren aanvraagformulier? Dit kunt u opvragen via de website van Valys.

U kunt bellen met Valys via telefoonnummer 0900-9630.

Kilometerbudget

Met een Valys-pas kunt u een bepaald aantal kilometers tegen een laag tarief reizen. Dit heet het Persoonlijk Kilometerbudget (PKB). Voor de kilometers die u buiten dit budget reist, betaalt u het standaardtarief.

Het kan zijn dat u vanwege uw situatie recht heeft op extra kilometers met korting. Dit heet het Hoog Persoonlijk Kilometerbudget. Op de website van HoogPKB kunt u bekijken of u hier recht op heeft.

Hulpaanbod

Rolstoeltaxi

Zorgvervoer

Wij bieden zorgvervoer op maat aan iedereen die dat nodig heeft....

Organisaties

Valys

Regiotaxi of deeltaxi

Taxibedrijf Pas

 0548-51 76 72 taxipasrijssen.nlMolenstraat 247462TLRijssen

Taxi Baan

 0548-53 60 00 taxibaan.nlButaanstraat 247463PGRijssen

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod