Er zijn verschillende woonvormen waarin ouderen zelfstandig wonen, maar wel hulp kunnen krijgen. Dat kan bijvoorbeeld in een seniorenwoning of zorgwoning. U betaalt zo'n woning zelf en regelt eventuele zorg apart.

Seniorenwoningen

Een seniorenwoning is een woning die speciaal voor ouderen is gebouwd of aangepast. In de meeste seniorenwoningen zijn de woonkamer, badkamer, slaapkamer en keuken op dezelfde verdieping. Zo'n woning heet ook wel nultredenwoning. Maar een eengezinswoning met traplift kan ook geschikt zijn als seniorenwoning. In een seniorenwoning woont u zelfstandig.

Een seniorenwoning heeft vaak een gunstige ligging, bijvoorbeeld met winkels op loopafstand.

Een geschikte seniorenwoning vinden

U kunt een seniorenwoning huren via een woningcorporatie of woningverhuurder. Woningcorporaties werken vaak met een leeftijdsgrens bij de toewijzing.

Seniorenwoning huren in Rijssen-Holten

De volgende corporaties en verhuurders bieden seniorenwoningen aan in Rijssen-Holten:

Daarnaast kunt u online zoeken naar particuliere huurwoningen die zijn aangepast voor gehandicapten en ouderen. Op Funda.nl staat bijvoorbeeld een overzicht. Tip: Vervang in de zoekbalk bovenaan de pagina de zoekterm 'Nederland' voor de zoekterm 'Rijssen-Holten'.

Seniorenwoning kopen

Een seniorenwoning kopen kan ook. De woningbouwstichting biedt soms woningen te koop aan. Verder kunt via de gewone wegen zoeken naar seniorenwoningen die te koop staan.

Bekijk bijvoorbeeld het koopaanbod seniorenwoningen op Funda.nl. Tip: Vervang in de zoekbalk bovenaan de pagina de zoekterm 'Nederland' voor de zoekterm 'Rijssen-Holten'.

Woning aanpassen

U kunt ook uw huidige woning aanpassen en er op die manier een seniorenwoning van maken.

Zorgwoningen

In een zorgwoning woont u zelfstandig, maar met zorg dichtbij. Zorgwoningen horen vaak bij een woonzorgcentrum,. De woningen zijn aangepast, de thuiszorg zit vlakbij en kan snel bij u zijn. Op die manier kunt u veilig wonen, in een beschermde woonomgeving. Vaak is er ook een ontmoetingsruimte, waar u samen kunt eten of koffiedrinken.

Zorgwoningen zijn er niet alleen voor senioren, maar voor iedereen die een aangepaste woning nodig heeft. U huurt een zorgwoning via een woningcorporatie of zorginstelling. Kopen is soms ook mogelijk.

Zorgwoning zoeken in Rijssen-Holten

U kunt contact opnemen met de woningcorporaties die in Rijssen-Holten actief zijn voor meer informatie over zorgwoningen. Dat zijn Viverion, De Goede Woning en Mooiland.

Zorgwoning via zorginstelling

De volgende zorginstellingen bieden zorgwoningen te huur aan:

Opname in een zorgcentrum

Heeft u dagelijks veel zorg nodig? Dan kunt u ook in een zorgcentrum gaan wonen, maar met wonen, verzorging en verpleging in één pakket aan zorg. Meer over woonzorgcentrum of verpleeghuis.

Hulpaanbod

Seniorenwoning

Organisaties

Woonzorgcentrum of verzorgingshuis

Woonzorgcentrum Maranatha

 0548-53 65 36 maranatha-rijssen.nlDiekjansweg 17462JDRijssen

Carinova Woonzorg - De Diessenplas

 0548-36 25 05 carinova.nlVrijheidslaan 17451DGHolten

Zorgvilla's de Tijd - Zorgvilla Viken

 030-22 52 111Soestdijkseweg Zuid 2613721AEBilthoven

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod