Er zijn verschillende woonvormen waarin ouderen zelfstandig wonen, maar wel hulp kunnen krijgen. Dat kan bijvoorbeeld in een seniorenwoning of zorgwoning. U betaalt zo'n woning zelf en regelt eventuele zorg apart.

Seniorenwoningen

Een seniorenwoning is een woning die speciaal voor ouderen is gebouwd of aangepast. In de meeste seniorenwoningen zijn de woonkamer, badkamer, slaapkamer en keuken op dezelfde verdieping. Zo'n woning heet ook wel nultredenwoning. Maar een eengezinswoning met traplift kan ook geschikt zijn als seniorenwoning. In een seniorenwoning woont u zelfstandig.

Een seniorenwoning heeft vaak een gunstige ligging, bijvoorbeeld met winkels op loopafstand.

Een geschikte seniorenwoning vinden

U kunt een seniorenwoning huren via een woningcorporatie of woningverhuurder. Woningcorporaties werken vaak met een leeftijdsgrens bij de toewijzing.

Seniorenwoning huren in Rijssen-Holten

De volgende corporaties en verhuurders bieden seniorenwoningen aan in Rijssen-Holten:

Daarnaast kunt u online zoeken naar particuliere huurwoningen die zijn aangepast voor gehandicapten en ouderen. Op Funda.nl staat bijvoorbeeld een overzicht. Tip: Vervang in de zoekbalk bovenaan de pagina de zoekterm 'Nederland' voor de zoekterm 'Rijssen-Holten'.

Seniorenwoning kopen

Een seniorenwoning kopen kan ook. De woningbouwstichting biedt soms woningen te koop aan. Verder kunt via de gewone wegen zoeken naar seniorenwoningen die te koop staan.

Bekijk bijvoorbeeld het koopaanbod seniorenwoningen op Funda.nl. Tip: Vervang in de zoekbalk bovenaan de pagina de zoekterm 'Nederland' voor de zoekterm 'Rijssen-Holten'.

Woning aanpassen

U kunt ook uw huidige woning aanpassen en er op die manier een seniorenwoning van maken.

Zorgwoningen

In een zorgwoning woont u zelfstandig, maar met zorg dichtbij. Zorgwoningen horen vaak bij een woonzorgcentrum,. De woningen zijn aangepast, de thuiszorg zit vlakbij en kan snel bij u zijn. Op die manier kunt u veilig wonen, in een beschermde woonomgeving. Vaak is er ook een ontmoetingsruimte, waar u samen kunt eten of koffiedrinken.

Zorgwoningen zijn er niet alleen voor senioren, maar voor iedereen die een aangepaste woning nodig heeft. U huurt een zorgwoning via een woningcorporatie of zorginstelling. Kopen is soms ook mogelijk.

Zorgwoning zoeken in Rijssen-Holten

U kunt contact opnemen met de woningcorporaties die in Rijssen-Holten actief zijn voor meer informatie over zorgwoningen. Dat zijn Viverion, De Goede Woning en Mooiland.

Zorgwoning via zorginstelling

De volgende zorginstellingen bieden zorgwoningen te huur aan:

Opname in een zorgcentrum

Heeft u dagelijks veel zorg nodig? Dan kunt u ook in een zorgcentrum gaan wonen, maar met wonen, verzorging en verpleging in één pakket aan zorg. Meer over woonzorgcentrum of verpleeghuis.

Hulp bij online woning zoeken

Een woning zoeken gebeurt tegenwoordig vaak via het internet. Wilt u online zoeken naar uw nieuwe huis, maar kunt u daarbij wel wat hulp gebruiken? Dan kunt u terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek. Bij het Informatiepunt luisteren ze naar uw vraag en denken met u mee.

Hulpaanbod

Seniorenwoning

Seniorenwoning

Neem contact op met Carinova.

Informatiepunt digitale overheid (IDO)

Informatiepunt Digitale Overheid

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de...

Organisaties

Verhuur seniorenwoningen

Woonzorg Nederland

 020-66 62 666 woonzorg.nlProf. E.M. Meijerslaan 31183AVAmstelveen

Woonzorgcentrum of verzorgingshuis

Thuisgenoten - Centraal Bureau

 088-08 81 530 thuisgenoten.nlWierdensestraat 1317604BDAlmelo

ZorgAccent - Woonzorglocatie Stadskwartier

 0900-06 78 zorgaccent.nlWatermolen 577461AZRijssen

Woonzorgcentrum Maranatha

 0548-53 65 36 maranatha-rijssen.nlDiekjansweg 17462JDRijssen

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod