Algemene informatie

De Schaakclub Rijssen is een gezellige club voor jong en oud, waar elke beginnende schaker kan meedoen, maar ook voor de gevorderde speler is er voldoende uitdaging in de onderlinge competitie.

De clubavond (donderdagavond) begint voor de meeste leden met een kop koffie en een praatje. Ondertussen wordt er gekeken wie deze avond de tegenstander in de onderlinge competitie zal zijn.

Het speeltempo is 1,5 uur per persoon voor de hele partij, jeugdspelers (tot 20 jaar) hebben 1 uur per persoon voor de hele partij.

Na afloop is er uiteraard tijd voor het analyseren van de partij, nog een partijtje snelschaken of gezellig napraten aan de bar.

Naast de onderlinge competitie organiseert de Schaakclub Rijssen ook het jaarlijks terugkerende Bekerkampioenschap. Dit is een schaaktoernooi waar ook niet-club-leden uit Rijssen aan mee kunnen doen. Via een afvalsysteem blijven er uiteindelijk 2 spelers over, die in een finale gaan uitmaken wie de wisselbeker meeneemt en zichzelf voor 1 jaar Rijssens Bekerkampioen mag noemen.

Tot slot wordt 1x per jaar het Rijssens Snelschaakkampioenschap georganiseerd. Ook dit toernooi staat open voor Rijssenaren, die geen lid zijn van de club. Het speeltempo wordt vastgesteld op 5 of 10 minuten per persoon per partij en er worden 7 of 9 rondes gespeeld. De winnaar is voor 1 jaar de beste snelschaker van Rijssen.

Ook wordt er geschaakt tegen andere verenigingen. Voor de competitie van de Schaakbond Overijssel schrijft de club elk jaar een aantal teams in.

De Schaakclub Rijssen heeft ook een actieve jeugdafdeling.
Op de clubavond (eveneens donderdag) krijgt de jeugd eerst een half uur les op zijn/haar eigen niveau en daarna wordt er gespeeld voor de onderlinge jeugdcompetitie.
Daarnaast heeft ook de jeugd zijn eigen beker- en snelschaakkampioenschap en spelen sommige jeugdleden in teamverband tegen andere verenigingen.

Contactinformatie

Parochieel Centrum de Rozengaard 06-13 41 24 58Rozengaarde 597461DA Rijssen www.schaakclubrijssen.nlLaatste controle: januari 2021

Plan route

Postadres
Van Broekhuizenstraat 707461VX Rijssen

Openingstijden

Contactpersoon

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Sportorganisatie Sportvereniging
Vergelijk hulpaanbod